Ervaar je moeilijkheden bij het telewerken?


Waar kom jij tot jouw recht, wat is jouw passie?


Op zoek naar meer balans in je werk/privé?


Hoe moet ik omgaan met mijn leidinggevende of collega's?

Loopbaanbegeleiding


Volgens recente onderzoeken twijfelen steeds meer Vlamingen over hun job. Nu we alsmaar langer moeten werken, stellen mensen zich sneller de vraag of dit wel de job is die ze tot hun 67ste willen doen... 

Wat is loopbaanbegeleiding?

Tijdens loopbaanbegeleiding beginnen we vanaf nul en bouwen we jouw toekomstvisie uit aan de hand van wie jij werkelijk bent. Alle maskers af, alle invloed van buitenaf halen we weg. Wie ben jij, hoe denk jij? Waarin blink jij uit? Klopt dit beeld met wat jij dag in dag uit doet? Zelfkennis is het begin der wijsheid!

Ik help jou bij het maken van loopbaanbeslissingen en -keuzes. Niet enkel in het kader van een omschakeling naar een andere job maar ook om je beter op je plek te voelen in de job die je nu al uitvoert. Door jezelf beter te leren kennen kom je weer tot rust. De nieuwe doelen die we samen opstellen zorgen voor wind onder je vleugels zodat je weer energie haalt uit datgene dat je elke dag doet.

Loopbaanbegeleiding kan ook essentieel zijn bij een (dreigende) burn-out en zorgt voor inspiratie bij een bore-out.

Hoe werkt het?

1. Je contacteert mij voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Hierin kijken we of het klikt tussen ons. Zo niet, geen probleem, ik help je aan een andere coach!

2. Na de intake volgen twee blokken van 2 uur coaching

3. Je kan het traject verlengen met nogmaals 3 uur coaching als dit nodig blijkt. 

4. Je hebt recht op een half uur gratis nazorg per loopbaancheque binnen het jaar, volgend op de loopbaanbegeleiding.

"De coaching was zeer leerrijk. Het gaat veel dieper dan enkel de job. Het draait ook om jezelf en hoe je persoonlijk omgaat met uw job collega's en leidinggevenden. Het heeft me een andere kijk gegeven op mijn job. De persoonlijke aanpak sprak me het meeste aan. Ik vond het boven verwachting." 

Annick S. (39)

"Ik vond de coaching leerrijk en nuttig door de persoonlijke aanpak van Christian. Hij zorgt ervoor dat je je op jouw gemak voelt, wat toch belangrijk is binnen zo'n sessies. Tussen de sessies door was ik serieus actief bezig met wat ik eruit had gehaald, waardoor ik het in de praktijk kan gebruiken. Dankzij het plan dat we samen opstelden, heb ik een beter zicht op de stappen die ik moet zetten om tot mijn doel te komen. Een toppertje!"
Inge D. (33) 
"De coaching-gesprekken vond ik heel aangenaam. Ik zocht hulp in de zoektocht naar een job die past bij mijn talenten waardoor het me meer voldoening geeft en mijn vaardigheden aangescherpt worden. Om steeds meer te gaan ontdekken over mijzelf en inzicht te krijgen wat nu mijn drijfveer is kreeg ik hulpmiddelen zoals de Talenten matrix, tijdens deze gesprekken kwamen mijn passies, dromen en verlangens al snel naar boven drijven. Daarop volgde de stap om nu concreet opzoek te gaan naar de ‘Big Why’, en ja hoor, plots kwamen we op het ‘aha’ momentje. Op dat moment kwam er heel veel duidelijk, het concrete stappenplan volgde als wijze van spreken bijna vanzelf. Als ik het kort zou moeten zeggen wat het coaching-traject met mij gedaan heeft dan zou ik het zo formuleren: ik heb een schop onder mijn gat gekregen om mijn dromen na te jagen en te stoppen met excuses te zoeken om het niet te doen. Vanaf nu af aan zal iedere dag een dag zijn die me dichter bij mijn droom brengt. Boven verwachting!" 

Samuel S. (27)

"Ik voelde me gehoord en begrepen. Ik kreeg reëel zicht op de ernst van mijn situatie. De mist is weg. Boven verwachting!" 

Ramunè V. (54)

"Het is zeer verhelderend geweest en ik heb mezelf veel beter leren kennen. Het heeft een concreet antwoord opgeleverd op mijn loopbaanvraag. Heb dit als zeer positief ervaren." 

Anoniem (47)

"Zeer vriendelijk, deugdzame gesprekken. Bekwaam in zijn vak. Brengt positieve energie bij. Voor mij boven al mijn verwachtingen." 

Joaquim J. (51)

"De coaching was zeer leerrijk en heeft mij veel bijgeleerd over mezelf, over hoe ik in elkaar zit. Het is ongelofelijk hoe een paar rake oefeningen en vragen zoveel naar boven kunnen brengen." 

Isabelle M. (37)

"Heel leerrijk en intens, ik heb veel meer inzicht gekregen over mezelf en over hoe ik met bepaalde situatie omging. Boven verwachting!" 

L.S. (27)

"Zeer aangenaam, interactief en op maat. De inzichten komen duidelijk vanuit mezelf maar worden gestimuleerd door interessante vragen en oefeningen van de coach. Uiteindelijk bleek ik al veel te weten over mezelf maar ik heb nu duidelijk de bevestiging gekregen en kan nu focussen op mijn energiegevels en kernkwaliteiten."
Saidja S. (31) 
"Christian zorgt voor een aangename en gemoedelijke begeleiding. Hij speelt heel interactief in op de elementen die hij aanvoelt als belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling. Zijn inzichten waren zo goed als altijd nagel op de kop en hielpen me op korte tijd heel erg vooruit."

Karel V. (28)

"Verhelderend. Goed en verrijkend om je talenten en valkuilen nog eens op te lijsten. Zo kan je hiermee aan de slag. Bewust acties vastleggen rond je uitdagingen. Je bouwt niet enkel aan je loopbaan, maar ook aan jezelf. Zeer goed." 

Emanuel R. (30)

"...verhelderend. Christian was erg betrokken en observerend tijdens de coaching. Ik apprecieerde zijn holistische aanpak en was comfortabel om veel te delen. Ik heb zicht gekregen op mijn blinde vlekken en waar ik precies naar toe wil op vlak van mijn carrière. Met de nieuwe inzichten kan ik verdere stappen zetten." 

Hanna W. (27) 

"Heel aangenaam en toepasselijk voor mij. Ideale aanpak zoals ik het wenste met juiste inzichten en motivatie. Ik ben zeer tevreden over het gehele traject!" 

Mindy B. (33)

"Ik vond de loopbaanbegeleiding heel leuk en goed. Ik wist niet zeker hoe ik geholpen ging worden. Het proces overtrof mijn verwachtingen. Ik veel over mijn persoonlijkheid en capaciteiten te weten gekomen. Mijn zelfvertrouwen is toegenomen en ik ben nu zeker van mijn beroepskeuze en ben gemotiveerd om eraan te werken."

R.B.J. (32)

"Zeer interessant. Ik heb mijn verschillende professionele ideeën beter in kaart kunnen brengen en koppelen aan mijn talenten en valkuilen. Hierdoor werd stukje bij beetje duidelijk waar mijn toekomst op carrièrevlak ligt. Bovendien werkte ik naar een beter balans tussen werk en privé waarvoor reeds concrete stappen werden gezet. Zeer goed!" 

Anoniem (27)

"Toegegeven had ik initieel niet echt een idee over hoe de loopbaanbegeleiding zou verlopen. Christian slaagde er echter in om mij direct op mijn gemak te stellen. Samen met hem ontdekte ik bepaalde kwaliteiten die ik nooit eerder naar waarde schatte. Toch niet op die manier dat ze me zouden helpen om een nieuwe wending aan mijn professionele zelve te geven. Uit ervaring weet ik dat het niet makkelijk is om mij af te remmen. Laat staan om mij zover te krijgen bepaalde inzichten in vraag te stellen die ik als vanzelfsprekend beschouw. Christian heeft deze begeleiding op zo'n wijze aangepakt dat ik echt kan zeggen iets gevonden te hebben. Hij luisterde, stelde gerichte vragen en confronteerde mij waar nodig. Dit allemaal in een huiselijke setting waar voldoende ruimte is om af en toe eens met een lach over de eigen tekortkomingen te spreken. Ik voelde me comfortabel en geapprecieerd en vertrok elke keer met een goed gevoel. De stappen die ik in de toekomst zet, zijn dankzij de verzameling post-its, bemoedigende woorden en inzichtelijke vragen van Christian tot stand gekomen. Ik heb de loopbaanbegeleiding afgesloten met een enorm goed gevoel over de toekomst. Uitmuntend!" 

Stefanie B. (29)

"Ik weet al lang niet welke job ik best kan doen om voldoening uit mijn werk te halen. De loopbaanbegeleiding heeft voor mij duidelijk gemaakt hoe dit kwam en in welke richting ik best kan zoeken. Mijn onwetendheid is opgehelderd." 

Benito H. (23)

"Ik heb erg genoten van de loopbaanbegeleiding. Het was fijn om even stil te staan bij mijn loopbaan en na te denken over andere mogelijkheden. Ik werd aan het denken gezet en op een voorzichtige manier uitgedaagd om mijn grenzen te verleggen. Na de sessies had ik een nieuwe kijk op mijn huidige situatie en nieuwe energie voor de toekomst. Zeer goed." 

Sarah O. (24)

"Ik heb de loopbaanbegeleiding ervaren als zeer positief. Christian is erin geslaagd om mijn blik te verruimen. Hij heeft mij nieuwe tools aangereikt die ik direct in de praktijk kon brengen. Hij is in mijn situatie gestapt en wist de juist vragen te stellen, goede principes aan te reiken en op het correcte moment een geschikte oefening toe te passen tijdens de sessies." 

Michaël T. (31)

"De loopbaanbegeleiding heeft mij geholpen meer inzicht te krijgen. Hierdoor kan ik beter omgaan met bepaalde situaties op het werk. De coach creëerde een aangename sfeer en voelde mij tijdens de begeleiding steeds op mijn gemak. Zeer goed: de informatie kan snel toegepast worden op de werkvloer." 

Hendrik L. (26)

"Ik vond de loopbaanbegeleiding zeer leerrijk op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Het heeft me getriggerd om uit mijn comfortzone te stappen, waardoor ik een energieboost heb gekregen. Ook heb ik mijn kwaliteiten en valkuilen beter leren kennen, waardoor ik hier bewuster mee kan omgaan. Boven verwachting!" 

Michaël D.C. (25)

"De loopbaanbegeleiding ging er gemoedelijk aan toe. Via gesprekken en gevarieerde opdrachten kreeg ik een duidelijker beeld over de aandachtspunten in de zoektocht naar een job. Niet elke oefening was geheel mijn stijl, maar over het algemeen ben ik goed vooruit geholpen." 

Steven D.S. (30)

"Ik vond het heel leerzaam en goed om de kennis te verkrijgen die ik nodig had om verder te geraken in mijn leven en op mijn job." 

Leentje D.R. (27)

"Zeer boeiend en leerrijk. Het heeft mij als persoon meer inkijk gegeven op mijn kwaliteiten en valkuilen. Ik zou dit zeker en vast aanraden. Ik heb meer zin gekregen in mijn job." 

Laurens S. (24)

"Ik was echt op zoek naar wat ik wilde in mijn carrière, waar mijn passie ligt. Door deze loopbaanbegeleiding te volgen heb ik nieuwe inzichten gekregen in wat ik wil gaan doen en ben ik op weg geholpen in de beslissingen die ik ga nemen in de nabije toekomst. Ik was onder indruk van het feit dat mijn droom dichter ligt dan ik zelf besefte. Ik raad iedereen aan om dit ook te volgen!" 

Bertus H. (23)

"Ik vond de sessies zeer nuttig m.b.t. het herschrijven van mijn CV en het ontdekken van mijn vaardigheden. De begeleiding verliep zeer praktisch, wat voor mij een goede manier was om te leren en alles te onthouden. Goed advies rond bepaalde problemen en het realiseren van de sterktes. Ik leerde ook hoe ik mijn valkuilen kon vermijden en leer te functioneren vanuit mijn sterktes." 

Gary M. (34)

"De loopbaanbegeleiding heeft me enorm veel bijgebracht. Door een persoonlijke aanpak heeft hij me aangestuurd op zoek te gaan naar mijn talenten, vertrokken vanuit de huidige situatie en mijn toekomstige loopbaanmogelijkheden, wat heeft gezorgd voor inzicht in het verleden en perspectief over de nabije toekomst. Dit op een speelse maar ook gefocuste manier. Heel goed!" 

Nele S. (25)

"Ik ervoer de loopbaanbegeleiding als verhelderend en interessant naar verschillende facetten voor een nieuwe professionele toekomst. Sommige inzichten zullen mij de komende jaren blijven inspireren om dichter bij mijn doelen te geraken met als key-word hier voor mij: STAPSGEWIJS!" 

M.P. (29)

"De loopbaanbegeleiding was zeer motiverend! Ik kreeg inzichten die ik niet verwacht had. Het leuke vond ik vooral dat er wordt gefocust op de positieve zaken. Een zeer opbouwende ervaring die mij goed liet nadenken over mezelf en wat ik voor mezelf wil!" 

Gauthier D. (22)

"Vorig jaar viel ik thuis met een burn-out. Christian begeleidde mij met veel passie voor zijn werk. Ik leerde mezelf op een dieper niveau begrijpen en kwam tot de conclusie dat mijn huidige job als teamhoofd niet het beste voor mij is, ook al ben ik wel een leiderstype. Ik heb rust gevonden in mijn keuze om weer in het team te stappen en daarbij mijn werk een andere invulling te geven. Dit past beter bij wie ik ben en waar ik goed in ben. Dit had ik niet verwacht!" 

Anoniem (30)

"De loopbaanbegeleiding was voor mij een zeer grote verrijking in die zin dat ik op een meer realistische wijze heb leren kijken naar mijn sterktes en zwaktes en hoe ik deze op een goede manier kan inzetten in de zoektocht naar een job. Ook de focus op het naar boven halen van mijn (op de achtergrond verdwenen) passies, in functie van de job zoektocht, was voor mij een grote meerwaarde." 

Caroline B. (27)

"Zeer leerrijk! Ben veel te weten gekomen over mezelf. Over mijn talenten, tekortkoming, ... maar ook hoe ik een gezonde work-life balans opbouw en welke jobs er bij mijn skills passen." 

Anoniem (25)

"Super goed! De loopbaan-begeleiding heeft mij zeer hard geholpen met belangrijke keuzes die ik moest maken. Ik heb mezelf beter leren kennen. Ik zou nergens anders naar toe willen dan hier. Sterke aanrader!" 

Thomas Z. (24)

"Veel leren kennen over mezelf en mijn omgeving. Ik heb gezien waarom ik ben wie ik ben. Ik leerde beter omgaan met situaties en communicatie. Zeker vooruit geduwd geweest op een heel positieve manier. Zeer goed." 

Anoniem (21)